2018. január 2., kedd 15:52

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Politikai támadás a metró akadálymentesítése ellen

    Egyelőre nem kezdődhet meg a 3-as metró akadálymentesítéséről szóló népszavazáshoz szükséges aláírásgyűjtés, a Fővárosi Választási Bizottság támogató döntését ugyanis a fellebbezési határidő lejártának napján megtámadták.
Aligha valószínű, hogy él Budapesten akár csak egyetlen olyan polgár is, akinek fáj a metró akadálymentesítése, a népszavazási kezdeményezést tehát nyilvánvalóan politikai támadás érte.
Érthető, hogy a 3-as metró akadálymentesítése mögött létrejött, rég nem látott együttműködés, a demokratikus ellenzék kilenc pártjának közös fellépése kétségbeesett vagdalkozásra készteti a Fideszt, az azonban elszomorító, hogy Orbán és Tarlós hívei a kerekesszékesek, az idősek, nehezen mozgók vagy épp a babakocsival közlekedők közös ügyét próbálják ellehetetleníteni.
A fellebbezés felterjesztése után a Kúriának 30 napja van döntenie, február elején tehát kiderül, hogy elindulhat-e az aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítésének ügyében. Természetesen nem adjuk fel a küzdelmet, addig és azt követően is megteszünk mindent annak érdekében, hogy a metróvonalat a felújítás után kivétel nélkül mindenki használhassa.

Horváth Csaba,
a Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.