2018. január 2., kedd 15:54

A Fidesz közleménye
    Budapest, 2018. január 2., kedd (OS) - Az asztmás betegek számíthatnak a kormányra

    A Pós Péter nevével december 31-én kiadott közleményben foglaltakkal ellentétben a valóság a következő:  

Az elmúlt években a kormány kiemelt figyelmet fordított az egészségügy fejlesztésére és az asztmás betegek életminőségének és ellátásának javítására. Az asztmás és allergiás betegségek elleni gyógyszereket nagy mértékben támogatja a társadalombiztosítás, éves szinten közel 25 milliárd forintot költ az állam erre a célra.

A mögöttünk álló időszakban az asztmás betegeket számos kormányzati döntés segítette; a prevenció és a parlagfű-mentesítés hatékonyságát javító intézkedések mellett az asztmások térítésmentesen juthatnak hozzá az influenza elleni oltásokhoz is. A gyermekkori asztma kezelésében nemzetközi szinten is kiemelkedő támogatást biztosít a magyar családtámogatási rendszer.

Az egészségügyi kormányzat aktívan együttműködik a szakterületen tevékenykedő szakmai szervezetekkel, ennek eredményeként létrejött "Az asztma diagnosztikájának, kezelésének és orvosi gondozásának alapelveiről felnőttkorban" című egészségügyi szakmai irányelv, és a közeljövőben elkészülhet a Nemzeti Asztma Program is.

Ugyanúgy, ahogy eddig, az asztmás betegek a jövőben is számíthatnak a kormányra.

Nyitrai Zsolt
országgyűlési képviselő
Fidesz – Magyar Polgári Szövetség


     Kiadó: Fidesz

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.