2018. január 3., szerda 11:42

Az MSZP Országos Központ közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Közpénzkidobás helyett ingyenes vonatbérletet minden magyar fiatalnak!

Többezer magyar fiatal vonatozhatja majd körbe ingyen Európát az idei évben, köszönhetően annak, hogy az általam elsőként felkarolt ingyenes InterRail-bérletprogram költségvetését megtöbbszörözte az Európai Parlament. Ez sokunk munkájának eredménye, de mindannyiunk sikere.

Két német fiatal aktivista, Vincent-Immanuel Herr és Martin Speer szorgalmazta elsőként, hogy minden 18. éves európai fiatalnak alanyi jogon járjon egy ingyenes InterRail-bérlet, amellyel körbeutazhatják Európát, közben pedig új ismeretségeket és új tudást szerezhetnek. Mentorként támogatva az ötletet elsőként nyújtottam be kidolgozott pilot-programot ezzel kapcsolatban az Európai Bizottsághoz. A kezdeti nehézségek és politikai ellendrukkerek ellenére végül sikerült áttörni a bürokratikus falakat és tavaly tesztüzemként elindult a program. A próbafázisban még csak két és félmillió eurós keretből gazdálkodhattunk, ekkor a néhány ezer európai fiatalból valamivel több, mint félszáz magyar élhetett a lehetőséggel. Számuk a 2018-as évben megsokszorozódik, köszönhetően annak, hogy idén már 12 millió eurós költségvetés áll rendelkezésre. Az MSZP EP-képviselőjeként azon leszek, hogy minél több magyar fiatal számára jelentsen kiemelkedő élmény- és tapasztalatszerzési lehetőséget a program.

Kiadó: MSZP Országos Központ