2018. január 3., szerda 12:17

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) -

Hajdu Nóra (Együtt): Rendkívüli állapot a kormányzati fejekben

Az Együtt vizsgálatot rendelne el a gyerekkort militarizáló kormányzati agyak kezelésére

A NATO szintjén is cáfolták azt a kormányzati álinformációt, hogy "NATO-kötelezettség" lenne az iskoláktól és óvodáktól úgynevezett Honvédelmi Intézkedési Tervet kérni.
Hajdu Nóra, az Együtt alelnöke szükségállapotot hirdetne ki annak érdekében, hogy azokat a kormányzati agyakat, amelyekben megszületett annak gondolata, hogy a kréta-, tanszer- és fűtés nélküli iskoláknak a következő félévben saját Honvédelmi Intézkedési Tervet kell írniuk, azok sürgősen kezelésre kerüljenek.
Hajdu Nóra szerint semmilyen terrorfenyegetés nem indokolja azt, hogy iskolaigazgatóknak és óvodavezetőknek testületileg Honvédelmi Intézkedési Terveket kelljen írniuk a gyermekek tanítása helyett. Az Orbán-kormány militarizáló ötletével nem csak gyűlöletkeltő kommunikációs kampányát hirdeti az oktatási intézményekben, hanem a gyermekeket körülvevő környezetet is militarizálja.
Oktatási fejlesztések helyett lőtér-politikát folytató oktatási szemlélet megakadályozása végett Hajdu Nóra ezúton fel szólítja a kormányt, vonja vissza a rendkívüli állapotra vonatkozó akcióterv elkészítésére vonatkozó utasítását, és hagyjon fel az iskolák militarizálásával!
Az ötletgazda kormányzati politikusok további gyűlöletkeltő ötletarzenáljának csillapításához az Együtt az érintetteknek minden orvosi segítséget megad.

Hajdu Nóra
az Együtt alelnöke