2018. január 3., szerda 13:00

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Elszállhat az áram és a gáz ára, ha a Fidesz marad kormány

A Fidesz-kormány feladja az eddig is csak szavakban meglévő politikáját, miszerint a rezsicsökkentést meg kell védeni Brüsszeltől. Az utóbbi hetek minden döntése azt támasztja alá, hogy Orbán Viktor többé nem tartja szükségesnek a stratégiai energetikai létesítmények állami kézben tartását. A Tigáznak a hírhedt MET kezére játszása, a Magyar Gáz Tranzit Zrt. eladása a Földgázszállító részére és a Mátrai Erőmű Zrt. Mészáros Lőrinc érdekeltségébe kerülése mind-mind a kormány eddig hangoztatott politikájával mennek szembe. Az energetikai szektor jól láthatóan két tulajdonosi kör, a Mol-csoport és Mészáros Lőrinc kezében összpontosul. Mindez azt vetíti előre, hogy az a Fidesz, amely eddig szavakban hősiesen védte a magyar emberek pénztárcáját, profitérdekelt oligarchák kezébe játssza át a villamosenergia és földgáz-szektort.

Ne legyenek kétségeink: ha a Fidesz kormány maradna április után, Magyarországon elszabadulnának az energiaárak. Lassan mondjuk, hogy Orbán Viktor is megértse: ha a Fidesz marad, jön a villany- és gázárak növekedése. A Jobbik ezzel szemben kormányra kerülve valódi rezsicsökkentést hajt majd végre, miközben az energiaszektorban is elszámoltatja az oligarchákat. Mi a nép pártján állunk!

Kepli Lajos, országgyűlési képviselő
     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója