2018. január 3., szerda 15:52

A Jobbik parlamenti frakciója közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Valóban túl sokan állnak az állam alkalmazásában?

    Az elképesztő cinizmus és az ijesztő tájékozatlanság sajátos keveréke az, amit az elmúlt napok kormányzati nyilatkozataiból kiolvashattunk a közszféra létszámleépítésével kapcsolatban. Mindennek egyetlen, valódi tanulsága csak az, hogy túl sok, túlfizetett államtitkár áll a kormány alkalmazásában.
Ami pedig a köztisztviselők és közalkalmazottak helyzetét illeti Magyarországon, sajnos, mind e mai napig a jórészük garantált bérminimumot kap noha felsőfokú végzettségűek és több évtizedes szakmai tapasztalattal rendelkeznek. Így nemhogy létszámtöbblet lenne a közszférában, de a tömeges pályaelhagyás miatt reménytelen bizonyos munkakörök betöltése vidéki hivatalokban, és az is jellemző, hogy egy-egy munkavállalónak több emberre jutó feladatot kell elvállalnia. Ahogyan nincsen elég tanár, orvos, ápoló, mentő, szociális munkás, úgy a közalkalmazottak terén is létszámhiány fenyegeti az ellátandó közszolgáltatások színvonalát. Mindez indokolja leginkább a Jobbik béruniós kezdeményezésének szükségességét.


     Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.