2018. január 3., szerda 16:19

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Az Együtt ma hivatalosan is cáfolta az ÁSZ alaptalan büntetést kilátásba helyező jelentéstervezetét

    Juhász Péter és Szigetvári Viktor személyesen nyújtották be a párt észrevételeit az Állami Számvevőszéknek

Juhász Péter, az Együtt elnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt választmányi elnöke szerdai sajtótájékoztatójukon elmondták, hogy az Együtt elkészítette az Állami Számvevőszék részére a párt 2015-16. évi gazdálkodását ellenőrző jelentéstervezetre a válaszát, amelyben cáfolja az ÁSZ tiltott pártfinanszírozásra vonatkozó megállapításait. Az Együtt politikusai szerint minden kétséget kizáróan az Állami Számvevőszék a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat.

Juhász Péter emlékeztetett, hogy teljesen érthetetlen indokokra hivatkozva az Együtt számára is büntetést helyezett kilátásba az Állami Számvevőszék december végén. Az Együttnek 19 millió forintnyi büntetést kellene befizetnie a jelentéstervezet alapján, amiért állítólag a párt az irodáját a törvénynek nem megfelelő módon bérli, illetve párttagtól kapott támogatást tagdíjfizetésként számolt el.

A 60 ezer forintos tiltott pártfinanszírozás kifogásolása rögtön bizonyítja, mennyire alaptalan az ÁSZ hozzáállása.  Ez a megállapítás lehetetlen, hiszen az Állami Számvevőszéknek nem lehet tudomása arról, ki az Együtt párttagja. Amennyiben mégis hozzáfértek ezen adatokhoz, azzal különösen védett, személyes adattal való visszaélést követtek el.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.