2018. január 3., szerda 16:47

A Jobbik parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Az NGM bizonyított: totális kudarc a kormány államadósság elleni harca

Az állami tulajdonú Export-Import Bank államháztartáson belülre történő sorolása csak idő kérdése volt, így a Fidesz-kormány statisztikai trükközése lelepleződött, számos kormányközeli tranzakció, felvásárlás "árát" már nem lehetett mesterségesen az államháztartási körön kívül tartani. Ezért az Orbán-kormány egyik legfontosabb célkitűzése, az adósságráta csökkentése sajnálatos módon teljes kudarcot vallott: az érintett mutató a vizsgált időszakban az ezermilliárdok tekintetében és a GDP-hez mérve is emelkedést mutat. A Jobbik kormányalakítása után visszaadja az állami tulajdonú Eximbank elsődleges és alapvető funkcióját, az exportcélú fejlesztések és hitelek biztosítását. Szakítunk továbbá az Orbán-kormányok külföldi forrásoktól való erős függőségi viszonyaival, valamint a hazai kkv-szektor megerősítése és gazdaságunk több lábra állítása mentén gyarapodási potenciált teremtünk minden hazai szereplő számára.

Z. Kárpát Dániel, a Jobbik alelnöke

Kiadó: Jobbik parlamenti frakciója