2018. január 3., szerda 17:17

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Reakció a Fidesz közleményére -

A Fidesz-KDNP sorra leszavazta a családokat segítő intézkedéseket

Az a Fidesz beszél a magyar családokról, amelyik leszavazta az LMP összes eddigi családokat segítő javaslatát. Nemrég arra a dolgozói szegénység elleni csomagra mondtak nemet, ami a dolgozók 90 százalékánál hagyott volna több pénzt, 30 százalékkal emelte volna a családi pótlékot és kiterjesztette volna 24 éves korig, megduplázta volna az egygyermekesek családi adókedvezményét és csökkentette volna az alapvető élelmiszerek ÁFÁ-ját. Emellett nemet mondtak az egyszülős családok helyzetét javító 10 pontos javaslatcsomagunkra is, ami szegénységben élő egyszülős családok százezrein segített volna. Az a Fidesz beszél a magyar családokról, akinek a kormányzása alatt megduplázódott a dolgozó szegények száma, és százezrek vándoroltak el Magyarországról. Ma ott tartunk, hogy itthon egyre kevesebb, külföldön egyre több magyar gyermek születik. A kormány bukott gazdaság-és családpolitikája képtelen volt anyagi biztonságot teremteni a magyar családok széles rétegei számára. Az LMP-kormány ezzel szemben a bérválság felszámolásával, egy igazságos családpolitikával és valódi lakáspolitikával minden családnak segíteni fog abban, hogy itthon tudjon gyermeket vállalni.

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője

Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)