2018. január 3., szerda 18:14

Az Állami Számvevőszék közleménye
    Budapest, 2018. január 3., szerda (OS) - Az Állami Számvevőszék nyugalomra inti az Együtt – a Korszakváltók Pártja elnökét és felszólítja a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok terjesztésétől. Az ÁSZ a mai napon hivatalosan is átvette az Együtt észrevételeit, amelyeket tüzetesen értékel, majd a lehető leghamarabb nyilvánosságra hozza a párt ellenőrzéséről szóló jelentését.

    Az Állami Számvevőszék ezúton is hangsúlyozza, hogy az Együtt – a Korszakváltók Pártja ellenőrzése során a vonatkozó törvényi előírások maradéktalan betartásával és a minden pártra vonatkozó eljárási szabályok szerint járt és jár el.
Az ÁSZ emlékezteti az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy a Számvevőszék független a politikától, nem vesz részt a politikai küzdelmekben, ellenőrzési tevékenysége során nem mérlegel politikai szempontokat. Az ÁSZ egyúttal határozottan visszautasítja a független ellenőrzési tevékenységére irányuló, politikai indíttatású befolyásolási, illetve fenyegetési kísérleteket.
Az ÁSZ a magyar jogállamiság egyik legfontosabb garanciális intézménye, így a minden alapot nélkülöző, de az ÁSZ-szal szembeni közbizalom aláásására alkalmas kijelentések, az ÁSZ jó hírnevét sértő politikai nyilatkozatok és valótlanságokat tartalmazó közlések a magyar demokratikus jogállam alapjait veszélyeztetik. Az ÁSZ felszólítja az Együtt elnökét és a párt nevében nyilatkozókat, hogy tartózkodjanak a valótlanságok állításától.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.