2018. január 4., csütörtök 14:49

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2018. január 4., csütörtök (OS) - Pataki Márton (Együtt): A Nemzeti Kommunikációs Hivatal túlköltése miatt a Közbeszerzési Hatósághoz fordul az Együtt

    A 25 milliárd forintos keretösszeg felett kötött szerződések semmisségét kell megállapítani   
A Magyar Nemzet hívta fel a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Kommunikációs Hivatal a kormányzati kommunikációs beszerzések tárgyában 2016. november 25-én kötött keretmegállapodás 25 milliárd forintos keretösszegén felül, 46,7 milliárd forintért kötött egyedi szerződéseket a megállapodás alapján. Az Együtt álláspontja szerint ezzel a Hivatal megsértette a közbeszerzésekről szóló törvény előírását, mely szerint keretmegállapodás alapján beszerzett mennyiség - amely a konkrét esetben a keretösszeg függvénye - nem haladhatja meg a keretmegállapodásban előirányzott teljes mennyiséget. A keretösszeg "visszatöltésének" lehetősége a közbeszerzési hirdetményben nem jelent meg, így az ajánlattevők számára előre nem volt megismerhető, miközben alapvetően változtatja meg a szerződést.
Az Együtt a Közbeszerzési Hatósághoz fordul, hogy indítson ellenőrzést a Nemzeti Kommunikációs Hivatal központosított kommunikációs közbeszerzésével kapcsolatban, majd a törvénytelenség megállapítását követően pert a 25 milliárdos keretösszeg felett kötött egyedi szerződések semmissé nyilvánítása érdekében.
Budapest, 2017. január 4.

Pataki Márton
az Együtt elnökségének tagja

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.