2018. január 7., vasárnap 18:13

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 7., vasárnap (OS) - Juhász Péter: A sikeres ellenzéki politikusokat akarja kicsinálni az MSZP?

    Kinek az érdeke ez, ha nem a Fideszé?
Tegnap jelent meg a hír, hogy a már 2014-ben is győztes, és azóta országgyűlési képviselő Szabó Szabolcs körzetében, Csepelen akar indítani jelöltet vele szemben az MSZP. Tehát nem hajlandó előállítani azt a helyzetet, hogy egy ellenzéki jelölt álljon szemben a Fidesszel. 
Mindannyian tudjuk, hogy a kormányváltás alapfeltétele, hogy nem indulnak egymásra az ellenzék jelöltjei, de erről az MSZP vezetése tárgyalni sem hajlandó - Molnár Gyula pártelnök még a levelekre sem válaszol. Írtam neki még Karácsonnyal és Gyurcsánnyal közösen is, majd amikor kiderült, hogy lett MSZP-DK megállapodás, ismét. Egyikre sem jött válasz, az MSZP vezetését hónapok óta nem lehet elérni ebben az ügyben.
Ha Botkának van igaza, hogy igazából a Fidesz irányítja az MSZP-t, akkor meg is értem ezt a mozgást. De néha szeretném azt hinni, hogy ez nem így van, és csak helyi ügyekben érhető tetten ez az együttműködés, ahogy mondjuk a IX. kerületben tárta fel Baranyi Kriszta az önkormányzati lakások kijátszása és a parkolási ügyek kapcsán. 
Ha azonban rendszerszinten látjuk, hogy nem képesek az ellenzék sikeréért politizálni, akkor nehéz másra következtetni. Márpedig ha több jelölt áll a Fidesszel szemben, az kizárólag a Fidesz érdeke, nem az ellenzéki siker kulcsa, hiszen meg lehetne akadályozni egy újabb Orbán-kormány magalakulását, de ahhoz nem ez az út vezet.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.