2018. január 8., hétfő 09:36

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 8., hétfő (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): Tarlós István fizesse személyesen a római-parti gát terveztetése miatt az FCSM-re kirótt 2,5 millió forintos bírságot!
Cinikus húzás a főpolgármester részéről a közbeszerzés elkerülését célzó trükközésért a csatornázási vállalattal vitetni el a balhét
A Közbeszerzési Döntőbizottság 2,5 millió forintos bírságot szabott ki a Fővárosi Csatornázási Művekre a Csillaghegyi öblözte árvízvédelmi létesítményeinek tervezési megbízásaival kapcsolatban elmaradt közbeszerzési eljárások miatt.
Az ügy előzménye, hogy 2015 júniusában a Fővárosi Önkormányzat közbeszerzési eljárást indított ugyanennek a projektnek a tervezési munkálataira. A jogorvoslati eljárását követően az Önkormányzat 2015. december 29-én kötött szerződést a tervezővel, aki azonban bő háromnegyed évvel később elállt a megbízástól, mivel a Főváros vezetése által erőltetett műszaki megoldással, a parti mobilgáttal a tervezői felelősséget nem tudta felvállalni. A szerződés 2016. november 18-i felbontását követően a Fővárosi Önkormányzat nem írt ki újabb közbeszerzést, hanem egy 1997-es szerződés alapján a Fővárosi Csatornázási Műveket bízta meg a tervezési feladattal.
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.