2018. január 8., hétfő 13:59

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. január 8., hétfő (OS) - LMP: A paksi beruházás életveszélyes -

    Sajtóértesülések szerint durva geológiai problémák vannak a paksi atomerőmű körül: a lösztalaj alkalmatlannak látszik az újabb blokkok felépítésére. Az LMP felszólítja az érintett szerveket a haladéktalan intézkedésre.

A Népszava információi szerint az épületsüllyedést mérő eljárások pontosítására szólította fel a paksi atomerőművet az Országos Atomenergia Hivatal. Bizonyos adatok arra utalnak, hogy a süllyedés mértéke a vártnál jelentősebb. Tervek pedig nincsenek a süllyedési helyzet megfelelő kezelésére.

Az LMP álláspontja szerint újfent bebizonyosodott, hogy a paksi atomerőmű jelen állás szerint is potenciális veszélyt jelent az élet- és vagyonbiztonságra, így az új paksi beruházást azonnal le kell állítani. A konkrét eset vonatkozásában pedig az LMP felszólítja az érintett szerveket a haladéktalan intézkedésre és a közvélemény azonnali tájékoztatására. Ha a kormány számára valóban fontos a biztonság, akkor ne titkolózzon üzleti érdekekre hivatkozva Paks 2 kockázatai ügyében: a Roszatom  üzleti érdekei ugyanis nem lehetnek fontosabbak, mint a magyar emberek biztonsága.

LMP sajtó

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.