2018. január 10., szerda 11:57

A Parlagfűpollen No Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) - Környezet- és egészségvédelemmel foglalkozó civil szervezetek rendhagyó nemzeti konzultációt indítottak a parlagfűről. Ezúttal a pártokat kérdeztük meg, hogyan javítanának a 2 millió allergiás életminőségén. A legtöbben pozitív változásokat és intézkedéseket ígértek, ám kiderült, hogy a Fidesztől és a KDNP-től az érintettek változást nem várhatnak.

        A kérdőív a parlagfű-allergiások jövőjét meghatározó 8 kérdést tartalmazott, amelyek a pártok frakcióvezetőinek, ill. szakpolitikusainak válaszaival és a kiértékeléssel együtt a    

https://www.dropbox.com/sh/ne8v757jmjort33/AABQwJyjuEhWKlevSBpb3N8Ya?dl=0

linken olvashatóak és onnan le is tölthetőek. A válaszadók közül legtöbben konstruktívan, míg ketten a kérdéseket megkerülve, a felelősség alól kitérve feleltek. A válaszokat 5 politikailag független civil és szakmabeli osztályozta 0-5-ig. A Jobbik átlagosan 4,0, az LMP 3,9, az Együtt 3,5, a PM és az MSZP 3,3 pontot kapott, míg a KDNP és a Fidesz egyaránt 0,8 pontot értek el, így utóbbi két párt elégtelenre vizsgázott. A DK, a Liberálisok, az MKKP és a Momentum a témát nem tartották fontosnak, többszöri megkeresésre sem reagáltak. A Parlagfű Pollen No Egyesület minden olvasót arra kér, hogy alaposan és objektíven tanulmányozzák a kérdéseket és a rájuk adott válaszokat, és népszerűsítsék a felmérést ismerőseik körében, ill.lehetőségük szerint az online- és a nyomtatott sajtóban!

     Kiadó: Parlagfűpollen No Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.