2018. január 10., szerda 17:51

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) -

Juhász Péter tiltakozik az ÁSZ büntetése ellen

Az Együtt minden jogi lehetőséget kihasznál az eljárásokkal szemben

Az Állami Számvevőszék ma délután közzétett jelentésében nem adott helyet az Együtt egyetlen észrevételének sem, továbbra is fenntart minden állítást, melyben a párt gazdálkodását kifogásolta. Jelentésében az ÁSZ közel 20 millió forint kifizetésére kötelezi az Együttet.

Juhász Péter az Együtt elnöke tiltakozik az Állami Számvevőszék döntése ellen, az ugyanis nem megfelelő ellenőrzést folytatott le. Külön felháborító, hogy bár az Együtt elnöke többször kérte a számvevőszéket és annak elnökét, Domokos Lászlót, bocsássa rendelkezésére, vagy legalább nyújtson betekintést azokba a dokumentumokba, melyek alátámasztják a pártra kiróni tervezett büntetést, az ÁSZ azonban még csak nem is reagált érdemben soha Juhász Péter követeléseire.

Az Állami Számvevőszék nyilvánvalóan a Fidesz pártállami módszereit kiszolgálva, adminisztratív eszközökkel próbálja ellehetetleníteni az ellenzéki pártokat a 2018-as választások előtt. A Fidesz már az ellenzéki pártok anyagi forrásait is támadja egy elvileg független intézmény felhasználásával.

Az Együtt nem fog együttműködni a hatóságokkal, minden jogi lehetőséget ki fog használni az adójogi és közigazgatási eljárásokkal szemben.

Juhász Péter
az Együtt elnöke