2018. január 10., szerda 18:47

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 10., szerda (OS) -

    Az ellenőrzés során az ÁSZ – összhangban a pártok ellenőrzésének a megváltozott jogszabályok szerinti 2016-ban megújított módszertanával – értékelte a párttörvény 2014. január 1-től hatályos, a tiltott vagyoni hozzájárulásokra vonatkozó törvényi előírások betartását. A módosítás következtében 2014. január 1-től tilos a jogi személyektől, jogi személyiséggel nem rendelkező szervezettől, más államtól, külföldi szervezettől és nem magyar állampolgár természetes személyektől származó vagyoni hozzájárulás elfogadása. Tiltott vagyoni hozzájárulásnak minősül, ha egy párt a mindenki számára elérhető árnál lényegesen olcsóbban vesz igénybe vagy rendel meg szolgáltatásokat. A törvény arról is rendelkezik, hogy ha a vagyoni hozzájárulást nem pénzben nyújtották, a párt köteles annak értékeléséről (értékének meghatározásáról) gondoskodni. Ha a párt a vonatkozó rendelkezéseket megsértve az értékelést nem végezte el, akkor azt az ÁSZ teszi meg. A tiltott, nem pénzbeli hozzájárulás elfogadása esetén annak értékét az Állami Számvevőszék állapítja meg.
Az Együtt – a Korszakváltók Pártja az ellenőrzött időszak mindkét évében 133 millió 600 ezer Ft központi költségvetési támogatásban részesült. A 2015. évi pénzügyi kimutatásban mintegy 146 millió 193 ezer Ft bevételt, valamint 100 millió 858 ezer Ft kiadást számolt el. A 2016. évi pénzügyi kimutatás szerint az összes bevétele 143 millió 858 ezer Ft, a teljesített kiadások összege 114 millió 432 ezer Ft volt.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.