2018. január 11., csütörtök 18:40

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 11., csütörtök (OS) - Könyves szekér érkezett a királyok városába, Székesfehérvárra.

    Ezen belül is a nemzeti összetartozást, valamint az azt erősítő kultúrális tevékenységet, kultúrális értékek megőrzését és továbbadását szolgáló civil szervezetek, mintegy 856 millió forintra pályázhatnak. További támogatási lehetőségek állnak rendelkezésre a Nemzeti Kulturális Alap, vagy a költségvetés egyéb forrásai tekintetében is.

A Könyvszolgálat Kulturális Egyesület kezdeményezésének lényege az, hogy mindenki minőségi könyvhöz juthasson egy buszjegy áráért: a használt könyvek 300 forintba, míg az újak 600 forintba kerülnek. A Székesfehérvár belvárosában álló, Erdélyből hozott, átalakított szekér, köteteket kínál az olvasást kedvelők számára, hétről-hétre, hétfőtől szombatig egész nap. A Könyvszolgálat az elmúlt év októberében Veszprémben, novemberben Kőbányán, decemberben pedig Szekszárdon állított már fel könyves szekereket. Idén januárban a székesfehérvári helyszínen kívül még Budapesten a VIII. és a XII. kerületben jelennek meg a terek szerint az olvasást népszerűsíteni hivatott könyves szekerek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.