2018. január 12., péntek 14:37

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Orbán vejének korrupt közbeszerzései miatt a magyar adófizetők több mint 12 milliárd forinttól esnek el -

Az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) megállapította, hogy a jelenlegi miniszterelnök vejének korrupciógyanús közbeszerzései miatt a magyar adófizetőknek 12 milliárd forintot kell visszafizetniük. Az LMP álláspontja szerint az ügynek nagyon komoly jogi következményei kell, hogy legyenek.

Az OLAF azt javasolja az Európai Bizottságnak, hogy a korábban Tiborcz István, a miniszterelnök vejének érdekeltségébe tartozó cég közbeszerzései miatt indítson a magyar ügyészség eljárást, több mint 12 milliárd forintot pedig fizessen vissza a magyar állam a szétlopott projektek miatt. Az LMP korábban tett feljelentést az ügyben, a Korrupcióinfókon többször bemutatásra kerültek az elképesztő visszásságok, több parlamenti eszközzel vizsgálódott a párt az ügyben: de itthon konkrét jogi következmények nem valósultak meg, nem meglepő módon.

Az LMP álláspontja, hogy az ügyészség politikai utasítások alapján működik, ezért most sem lesz eljárás, elegendő lesz a magyar kormánynak, hogy megkárosítják a magyar adófizetőket. A 2018-as kormány- és korszakváltást követően azonban a miniszterelnök és a köreihez tartozó strómanok és pénzemberek a független igazságszolgáltatás felé fognak elszámolni azokkal a gyanús ügyletekkel, amelyek szabadságvesztés büntetéssel járnak.

Hadházy Ákos,
az LMP társelnöke