2018. január 12., péntek 14:37

A Jobbik Magyarországért Mozgalom közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Dicsőség a Don-kanyar hőseinek!

    75 évvel ezelőtt, 1943. január 12-én kezdődött a magyar katonai történelem egyik legnagyobb tragédiáját jelentő doni áttörés, amelynek során nemzetünk döbbenetes számú, 100-120 ezer embert veszített.    

A magyar hadtörténelem legnagyobb embervesztesége ez. Az áldozatok idegen földön harcoltak és többségük idegen földben, jelöletlen tömegsírban nyugszik, mind a mai napig beazonosítatlanul. Azok, akik a döbbenetes túlerő, a hiányos felszerelés és a rettentő hideg ellenére mégis túlélték a harcokat, azokra könyörtelen hadifogság várt, ők sem láthatták soha többé szeretett hazájukat, Magyarországot.    

A Jobbik Ifjúsági Tagozata számára ezért is fontos, hogy minden évben megemlékezzünk a Don-kanyar elesett hőseiről idehaza. Ilyenkor több tucat településen tartunk megemlékezéseket, gyertyagyújtásokat vagy felolvasó esteket az elesett doni hősök emléke előtt tisztelegve. Ezt a küldetésünket a jövőben is folytatni fogjuk, ugyanakkor sajnálatunkat fejezzük ki amiatt, hogy a Jobbikon kívül egyetlen párt ifjúsági szervezete sem teszi ezt meg, hidegen hagyja őket több tízezer magyar katona hősi halálának emléke.

Kálló Gergely, a Jobbik Ifjúsági Tagozatának alelnöke

     Kiadó: Jobbik Magyarországért Mozgalom

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.