2018. január 12., péntek 15:13

A Miniszterelnökség közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Négy milliárd forint támogatás borszőlő ültetvények telepítésére.

A Miniszterelnökség borszőlő ültetvények telepítését támogató pályázatot hirdetett a Vidékfejlesztési Program keretében. Az új, mintegy 4 milliárd forint keretösszegű felhívásra a kérelmeket 2018. február 15-től lehet benyújtani.

Az Európai Unió új szőlőtelepítési engedélyezési szabályozásának köszönhetően ugyan korlátozott mértékben, de alkalom nyílik a tagállamok számára a termelési potenciál növelésére. A magyar kormány a lehetőséget kihasználva a Vidékfejlesztési Program keretében, mintegy 4 milliárd forint támogatást csoportosított át új borszőlő ültetvények telepítésére.

A "Borszőlőültetvény telepítés támogatása" című felhívásra a borpiaci szabályozás szerinti telepítési engedéllyel rendelkező mezőgazdasági termelők és csoportjaik nyújthatják be kérelmüket. A telepítés megvalósítására egyéni projekt esetén maximum 75 millió forint, kollektív projekt esetén pedig legfeljebb 150 millió forint vissza nem térítendő támogatás nyerhető.

A Vidékfejlesztési Program keretében megjelent pályázatra 2018. február 15-től nyújthatók be a kérelmek a www.mvh.allamkincstar.gov.hu honlapon. Az egyes értékelési határnapokig benyújtott projektek együttesen kerülnek elbírálásra.

A Miniszterelnökség felhívja az érintettek figyelmét, hogy a pályázati felhívás részleteiről a www.szechenyi2020.hu oldalon tájékozódhatnak.

Kiadó: Miniszterelnökség