2018. január 12., péntek 15:30

Az MSZP Országos Központjának közleménye
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Orbánék most postázzák a nyugdíjemelésnek nevezett alamizsnát

    Miközben Rétvári dicshimnuszokat zeng a kormány nyugdíjemeléséről, nem beszél arról, hogy az intézkedéseik következtében kevesek nagyon jól, sokak pedig elég rosszul járnak.

Amíg magas nyugdíjakkal rendelkezők több tízezer - akár 70 ezer - forintos emelést is kapnak, addig egy átlagos nyugdíjas esetében ez már csak 4000 forintra jön ki. A nyugdíjhoz kötött egyéb ellátásoknál még durvább a helyzet: a rokkantaknál, és a szülői nyugdíjaknál alig 2000, az árvaellátásnál 1134, a baleseti járadék estében 690 forint, a házastársi pótléknál pedig még az 500 forintot sem éri el az emelés.

A valóság tehát az, hogy a nyugdíj, vagy a nyugdíjhoz kötött ellátási formák címzettjeinek kétharmada nem kapja meg a 4.000 forintos átlagemelést! Ezt az emelést ezért sokféleképpen lehet nevezni, csak "jó hírnek" nem.  

A kormányváltás után az MSZP az éves inflációt és a keresetek növekedését egyszerre figyelembe vevő, igazságos nyugdíjemelést ad azért, hogy a nyugdíj megőrizze értékét. Újra bevezetjük a 13. havi nyugdíjat, ami az idén mindenkinek egyformán nettó 120 ezer forint pluszt jelent és a legalacsonyabb nyugdíjakat 28.500 Ft-ról 57.000 Ft-ra emeljük, hogy egyetlen idős embernek se kelljen súlyos nélkülözésben élnie.

MSZP

Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság alelnöke

     Kiadó: MSZP Országos Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.