2018. január 12., péntek 15:30

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 12., péntek (OS) - Szabó Szabolcs (Együtt): Indított-e nyomozást Polt Péter ügyészsége a Tiborcz Istvánhoz köthető kifogásolt közbeszerzések ügyében?

    Az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul Polt Péterhez

Szabó Szabolcs, az Együtt országgyűlési képviselője szerint Polt Péter legfőbb ügyésznek vizsgálatot kell indítania az OLAF által szabálytalannak és összeférhetetlennek ítélt, Tiborcz Istvánhoz köthető közbeszerzések ügyében. Az Együtt országgyűlési képviselője írásbeli kérdéssel fordul a legfőbb ügyészhez, hogy megtudja: indult-e már nyomozás az ügyben, valamint szerepel-e a gyanúsítottak közt a miniszterelnök veje.

Súlyos szabálytalanságokat tárt fel az Európai Unió Csalás Elleni Hivatala (OLAF) az Elios Innovatív Zrt. által 2011 és 2015 között elnyert, uniós pénzügyi forrásokat felhasználó közbeszerzésekkel kapcsolatban. Az Orbán Viktor vejének tulajdonában csúcsra tört cég több városban korszerűsíthette így a közvilágítást uniós pénzből. A Wall Street Journal értesülése alapján a hivatal megküldte jelentését a magyar ügyészségnek és azt javasolja, hogy tegyenek jogi lépéseket. Mindemellett az OLAF az Európai Bizottságnak azt indítványozza, hogy kérje vissza a a projektekre elköltött 40 millió eurót.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.