2018. január 13., szombat 15:14

A Magyar Könyvelők Országos Egyesületének közleménye
    Budapest, 2018. január 13., szombat (OS) - Az államkincstár még nem alkalmazza a cégkaput a táppénzigénylésekhez

    2017.12.31-ig a munkáltatóknak papíron kellett regisztrálniuk, hogy a meghatalmazott az ügyfélkapuján keresztül táppénzigényt nyújthasson be a dolgozó keresőképtelensége miatt. 2018.01.01-től mindezt regisztráció nélkül cégkapun - egyéni vállalkozóknak ügyfélkapun - keresztül kellene intézni, de egyelőre a Magyar Államkincstár (MÁK) nem felel meg ennek a követelménynek.

Korábban e-mail címet is beépítettek a beküldő viszontazonosításához paraméterként, ami ütközik a jogszabállyal. Most ilyen, hibás e-mail címre hivatkozó automatikus, fejléc, ügyintéző nélküli visszajelzéseket küld a MÁK, és a már megszűnt Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságra (ONYF) hivatkozik a szövegben.

A hiba kapcsán se a MÁK illetékes főosztályvezetője, se a korábban az ONYF-et vezető, immár a MÁK elnöke, Prof. Dr. Mészáros József sem reagált.

Egyesületünk tagjai nevében haladéktalan intézkedést várunk a MÁK részéről, hogy a táppénzigénylések a szervereik és szoftvereik útján eljussanak az elbíráló kormányhivatalokhoz!

Az MKOE részéről továbbra is fenntartjuk 6 évvel ezelőtt kialakított koncepciós javaslatunkat, miszerint a táppénzigénylést kizárólag a háziorvos végezheti, automatizált, elektronikus úton.
     Kiadó: Magyar Könyvelők Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.