2018. január 15., hétfő 11:23

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 15., hétfő (OS) -

    Spät Judit és Vajda Zoltán (Együtt): Az Orbán-kormány a magánnyugdíjpénztárakkal kapcsolatban is becsapta az embereket 
Az Együtt kormányváltás után igazságos nyugdíjrendszert hoz létre
Spät Judit és Vajda Zoltán, az Együtt politikusai szerint bár több fideszes politikus is kampányolt a magánnyugdíjpénztárak ellen és el is raboltak 3000 milliárd forintnyi megtakarítást, mára bebizonyosodott, ezzel kapcsolatban is csak becsapta a kormánypárt a magyar embereket. Az Együtt kormányváltás után az egyéni nyugdíjszámla kialakításával és a nyugdíjrendszer fenntarthatóbbá tételével biztosítani fogja a legalább részleges kárenyhítést a magánnyugdíjpénztári rendszer államosításának kárvallottjai számára. A nyugdíjrendszer fenntarthatóbbá tétele tudna érdemben javítani a kiraboltak helyzetén.
Mint ismert, a Fidesz 2010-ben lényegében megzsarolta a magánnyugdíjpénztári tagokat, hogy válasszák az állami nyugdíjrendszert. Mára azonban átlagosan hetven százalékkal nőtt az énpénzem.hu számításai szerint azoknak a megtakarítása, akik 2011-ben kitartottak a magánnyugdíjpénztári tagság mellett.
Spät Judit és Vajda Zoltán szerint mára nyilvánvalóvá vált, hogy a Fidesz-kormány a nyugdíjakkal kapcsolatban is becsapta az embereket. Az Orbán-rezsim felélt 3000 milliárd forintnyi magánnyugdíjvagyont, amit maga vett el a magyar emberektől.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.