2018. január 15., hétfő 12:41

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 15., hétfő (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): A hatósági energiaárral meglopja a magyar embereket a Fidesz
A legalacsonyabb árat fenntartható módon csak a piaci verseny tudja biztosítani
Pataki Márton, az Együtt elnökségi tagja szerint a rezsicsökkentés következtében ma a magyar fogyasztók többet fizetnek az áramért és a gázért, mint amit a piaci árak indokolnának, a különbség pedig a Fidesz-közeli oligarchák zsebében landol. Az Együtt azt kínálja a választóknak, hogy méltányos egyetemes szolgáltatói ár mellett helyreállítja, majd kikényszeríti a piaci versenyt a lakossági piacon is, amit kiegészít egy rászorultsági alapon működő szociális energiaár támogatással, azzal a céllal, hogy fenntartható módon a lehető legalacsonyabb áron kapjanak áramot és gázt a fogyasztók.
Az Együtt álláspontja szerint folyamatosan, fenntarthatóan legalacsonyabb árat a fogyasztók számára csak a piaci verseny tudná biztosítani. Ennek ma már csak a jogi feltételei adottak, a Fidesz kiszorította a szereplőket, a fogyasztókat leszoktatta a lehetőségek kereséséről, most pedig az államosított közműcégek besöprik a profitot, amelynek a baráti oligarchákhoz történő kiszivattyúzása folyamatban van.
2013. végén, a rezsicsökkentés utolsó elemének bejelentésekor 26 euró volt a földgáz jegyzésára az európai piacokon megawattóránként, jelenleg 19-20 euró környékén van. A beszerzési árak csökkenésének a fogyasztói árakban is tükröződniük kellene.
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.