2018. január 16., kedd 10:57

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 16., kedd (OS) -

    A klímapolitikához és az energiaszegénység csökkentéséhez az energiahatékonyság mellett az megújuló energiával- és az irányítással kapcsolatos fejezetek is markánsan hozzájárulnak. A javaslatcsomag 40%-os károsanyag-kibocsátás csökkentést fogalmaz meg 2030-ig, a megújulók arányát pedig 27-ről 35%-ra növelné. Mindezt úgy, hogy a közlekedési szektor energiaellátásának 12%-át minden tagállamban megújuló forrásokból kellene előállítani.

"A tagállamok gyakran elfelejtik, hogy a szabad tagállami energia-mix kialakításának ma is van közös koncepciója, így az energiabiztonságot, a szolidaritást, az energiahatékonyságot, az energiatakarékosságot, az energiahálózatok összekapcsolását, illetve az új és megújuló energiaforrások arányának növelését is szem előtt kell tartani. Kerülni kell a költséges, magas szennyezéssel járó beruházásokat, míg biztonságot és kiszámíthatóságot kell biztosítani a fosszilis – és véleményem szerint a nukleáris – energiáktól mentes beruházásoknak. A magyar kormány figyelmét ezúton hívom fel, a csomag azon elemére, amely konkrétan ösztönzi a saját energiát előállító fogyasztók támogatását, a diverzifikációt. Ezzel a megközelítéssel lehet például az okos falvak kialakítását ösztönözni, tehát itt az ideje megszüntetni a megújuló energiatermelést blokkoló fideszes politikát. Azt ígérem a környezetükért tenni akaró választóknak, hogy a szocialista kormányváltás esetén a jelenlegi megújuló energia ellenes politika meg fog szűnni." - mondta Szanyi Tibor.

     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.