2018. január 16., kedd 15:20

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 16., kedd (OS) - Liberálisok: Szijjártó Péter ne rontsa tovább a magyar-amerikai kapcsolatokat!

    A Magyar Liberális Párt sajnálattal állapította meg, hogy a magyar-amerikai politikai kapcsolatok - a kormány alaptalan és eltúlzott várakozásai ellenére - szemernyit sem javultak az elmúlt egy évben, Trump elnök hivatalba lépése óta.

Szijjártó Péter már járt tavaly Washingtonban, az a látogatása is kínos kudarc volt, egyetlen magas rangú tárgyalópartnerrel sem találkozott akkor. Vélhetőleg az a balul sikerült kísérlet is hozzájárult Szemerkényi Réka nagykövet leváltásához, aki persze minderről aligha tehetett. Jelzésértékű, hogy Szijjártó Pétert most sem fogadta sem Rex Tillerson külügyminiszter, sem John Sullivan első helyettes, csak helyettes államtitkári szintet biztosítottak számára.

Ideje lenne felismerni, hogy csupán üres szavakkal, hízelgéssel, törleszkedéssel a kapcsolatok nem javíthatók. A magyar-amerikai kapcsolatok romlásának okai szerteágazók: részben bel-, részben külpolitikai természetűek. Az amerikaiak számos alkalommal nyilvánosan is bírálták a magyar közállapotokat, a sajtószabadság korlátozását, a jogbizonytalanságot, az amerikai gazdasági érdekeket is sértő kiterjedt korrupciót, a fontos amerikai intézmények, például a CEU elleni durva támadást.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.