2018. január 18., csütörtök 13:01

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye
    Budapest, 2018. január 18., csütörtök (OS) - A mai nappal elindul a STOP SOROS törvénycsomag társadalmi egyeztetése

    
A kormány nyilvánosságra hozta és a mai nappal társadalmi egyeztetésre bocsátja a STOP SOROS törvénycsomagot. A törvényjavaslat célja, hogy érvényesítse a magyar emberek elsöprő többségének akaratát és  szigorú fellépést biztosítson azok ellen, akik a migrációt szervezik és finanszírozzák.

A bevándorlás-szervező szervezetek és személyek, veszélyeztetik Magyarország biztonságát, ezért különös szigorral kell fellépni ellenük. A három darab törvényjavaslatból álló törvénycsomag alapján a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő szervezeteknek regisztráltatniuk kell magukat, és be is kell számolniuk a bevándorlásszervező, migrációt elősegítő tevékenységükről. Külföldi támogatásaik után 25%-os illetéket kell fizetniük, ezt az összeget az állam határőrizeti feladatokra fordítja. Azok, akik a bevándorlás szervezését finanszírozzák, legalább olyan veszélyesek, mint azok, akik a bevándorlást szervezik, ezért a törvénycsomag rájuk vonatkozóan is tartalmaz intézkedéseket.

A törvénycsomag-tervezete elérhető:
http://www.kormany.hu/download/c/9a/41000/STOP%20SOROS%20T%C3%96RV%C3%89NYCSOMAG.pdf

A javaslatról mindenki elmondhatja véleményét a velemenyezes@mk.gov.hu email címen.

     Kormányzati Tájékoztatási Központ

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.