2018. január 19., péntek 08:08

A Nézőpontváltó Egyesület közleménye
    Budapest, 2018. január 19., péntek (OS) - A Nézőpontváltó Egyesület, amelynek célja a figyelemfelhívás az egészségtudatos életvezetésre a betegségmegelőzés érdekében, pályázatot ír ki Az én változókorom – az én változásom címmel magánszemélyek, és civilszerveződések (klubok) részére. A történetek foglalják magukba a társadalmi tabutémaként kezelt élet közepi válság elemét, a változókor (klimax, menopauza) idején tapasztalt testi (menstruáció rendezetlensége, csontritkulás, hízás/fogyás, bőr megereszkedése, hajhullás), lelki (hangulat- és alvászavar, dühkitörés), és szellemi (feledékenység, szavak-kifejezések keresése, lassúbb gondolkodás) síkon kialakult tünetek jelentkezését és azok – lehetőleg hormonmentes – orvoslását.

    Olyan 39 és 61 év közötti pályázók történeteit várják, akik önként, saját elhatározásból, vagy baráti, családi ösztönzésre fogtak bele az életmód- és szemléletváltásba a változókor idején, illetve a hormonkezelés mellőzésével, a klimax tüneteinek mérséklését elősegítő, gyógyhatású termékek fogyasztása mellett kezdték megváltoztatni az egészségükre ártalmas szokásaik felszámolását és átalakítását.
Férfiak jelentkezését is várják a "nem létező" férfi klimaxról való történettel! A humoros történeteket külön díjazásban részesítik.
A zsűri elnöke Dr. Ohár Andrea, Nyírő Gyula Kórház, pszichoginekológus, tagjai az egyesület orvosai, és egészségnagykövetei: Kern András, Gubík Ági és Elisa Bliss
A pályázat beadási határideje: 2018. február 20. éjfél. A pályázatokat az nezopontvalto@gmail.com címre várják.

     Kiadó: Nézőpontváltó Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.