2018. január 20., szombat 14:07

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (5. rész)
    Budapest, 2018. január 20., szombat (OS) -

Az el nem végzett feladatokon túl mindez rengeteg pénzbe is kerül. Meglepő módon, az erre szánt pénz semmilyen összefüggésben sincs a menekültek számával. Míg 2015-ben 84 milliárd, 2016-ban 75 milliárd, addig 2017-ben közel 200 milliárd forintot fordított a kormány a belügyminiszter tájékoztatása szerint a menekültügyi és migrációs helyzet kezelésére. A 2018-as költségvetésben pedig csak a Belügyminisztérium és a Honvédelmi Minisztérium költségvetésében 75 milliárd forint van elkülönítve a megszokott kiadásokon felül tömeges bevándorláshoz kapcsolódó kiadások előirányzat alatt.
Ennek az őrültségnek véget kell vetni, nem a választások után, nem március 8-án, hanem ma. Az Együtt felszólítja a kormányt, hogy haladéktalanul vonja vissza a válsághelyzet elrendelését, a rendőrök és a katonák térjenek vissza a megszokott állomáshelyükre és feladataikhoz, a háromezer újonnan felvett határvadásszal pedig erősítsék meg a kistelepülések rendőri állományát! Egy estleges újabb menekülthullám esetén a határok biztonságát pedig mindenekelőtt európai együttműködéssel kell biztosítani. Itt az ideje, hogy a magyar emberek biztonsága fontosabb legyen a politikai haszonszerzésnél!

Pataki Márton
az Együtt elnökségi tagja