2018. január 22., hétfő 14:44

A Bolyai János Matematikai Társulat közleménye
    Budapest, 2018. január 22., hétfő (OS) - Budapesten rendezik a 20. Európai Ipari Matematikai Konferenciát

    London, Lund és Santiago de Compostela után idén júniusban Budapesten rendezik meg a 20th European Conference on Mathematics for Industry (ECMI 2018) konferenciát. A korábbi konferenciákhoz hasonlóan, a budapesti konferencia is az egyetemek, kutatóintézetek és az ipar közötti új kapcsolatrendszerek létrehozását és multi-diszciplináris kutatások kezdeményezését  hivatott segíteni, amelyekben meghatározó szerepe van az iparban alkalmazható matematikai technológiáknak.

A konferencia programjában tervezett alkalmazási területek felölelik az egészségtudományokat, a kiberbiztonság kérdéseit, pénzügyi rendszerek stabilitását, az energia, a gyártástechnológia és a járműipar kérdéseit.
Élvonalbeli hazai, európai és tengerentúli kutatók fogadták el a felkérést, hogy modern gyakorlati problémákat, ill. azok megoldásában használt matematikai módszereket ismertessenek.  A szakmai program kiemelkedő része a 9 plenáris előadás.

A konferencia szervezői: a Bolyai János Matematikai Társulat, az ELTE és az MTA SZTAKI. A rendezés jogának elnyerése jelzi a tudomány és az ipar kapcsolatainak hazai erősödését, amelynek újabb lendületet adhat a konferencia.

További információ:  http://ecmi.bolyai.hu/

     Kiadó: Bolyai János Matematikai Társulat

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.