2018. január 22., hétfő 16:19

A Belügyminisztérium közleménye
    Budapest, 2018. január 22., hétfő (OS) - Magyarország kormánya és a Belügyminisztérium a sajtóban megjelent hamis híresztelésekkel szemben nem biztosít lakást Magyarországon nemzetközi védelemben részesülőknek és menedékkérőknek.

    A kormányzat őrzött és nem őrzött szálláshelyeket tart fent, a védelemben részesültek elszállásolását ezeken a szálláshelyeken oldjuk meg. Az Európai Unió Menekültügyi Migrációs és Integrációs alapja egy 2013-ban meghirdetett programon keresztül nyújtott támogatást magyarországi önkormányzatok részére a nemzetközi védelemben részesülők szálláshelyeken kívüli lakhatási szükségleteinek felmérésére és szociális munka biztosítására.

Nem feladatunk az Európai Uniós programok minősítése, a Belügyminisztérium a kötelezettségét teljesítette, amikor a Menekültügyi, Migrációs és Integrációs alaphoz való hozzáférés feltételeit a pályázni kívánó önkormányzatok számára biztosította.

Sajnálatosnak tartjuk, hogy az Európai Unió a védelemben részesülők ellátására biztosít forrást, de a határvédelmi kiadások 50%-nak megtérítésére irányuló magyar kormányzati kéréseket rendszeresen figyelmen kívül hagyja.

     Kiadó: Belügyminisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.