2018. január 24., szerda 13:23

A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 24., szerda (OS) - Tíz kérdés tíz párthoz – A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) az április 8-i országgyűlési választásra való felkészülés jegyében szeretné segíteni tagjait, határon túli társszervezeteit és a választópolgárokat abban, hogy a kereszténység és a magyarság múltja, jelene és jövője szempontjából fontos kérdésekben a választási kampányban főszerepet játszó tíz párt véleményét hiteles forrásból, összehasonlítható módon megismerhessék.

    Ennek érdekében a megszólított pártok vezetőinek tíz azonos kérdést küldött meg azzal a kéréssel, hogy álláspontjukat tömör válaszokban összegezzék.
A KÉSZ a feleleteket – kivárva a 30 napos reagálási határidőt – változtatás és kommentár nélkül hozza nyilvánosságra.
Bízunk benne, hogy kezdeményezésünk segíti a választópolgárok lelkiismeretes döntését.

A kérdések az alábbiak:
1. Mi pártja álláspontja azzal kapcsolatban, hogy hazánk Alaptörvénye leszögezi a kereszténység nemzetmegtartó szerepét?
2. Pártja fontosnak és szükségesnek tartja-e a kereszténység védelmét? Amennyiben igen, milyen bel- és külpolitikai eszközöket kíván alkalmazni ennek érdekében?
3. Pártja a szegények támogatása és felemelése érdekében alkalmazható eszközök közül melyik ötöt tartja a  legfontosabbnak?
4. Milyen szerepet szánnak az egyházaknak az oktatásban és a szociális ellátásban? Meg kívánja-e pártja változtatni az egyházak által fenntartott oktatási és szociális intézmények finanszírozását?
    
     Kiadó: Keresztény Értelmiségiek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.