2018. január 29., hétfő 09:15

A Kéményseprők Országos Szakszervezetének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. január 29., hétfő (OS) - Veszély a fővárosban! Azonnali és radikális béremelésre van szükség a közszolgáltatások területén

    Továbbá indokolja a bérek növelését az is,hogy a Kormány 2018.január 1-től a munkabérekre rakodó adóterhet, a szociális hozzájárulási adót, a tavalyi 22 százalékról, 19,5 százalékra csökkentette, talán azon nem titkolt céllal, hogy a munkaadók a náluk hagyott összeget béremelésre fordíthassák.Éppen ezért sziklaszilárd meggyőződésünk, hogy a folyamatos, és mindenekelőtt biztonságos közszolgáltatás fenntartását a fővárosban, csak egy azonnali és radikális –  min. 20%-os – mértékű bérfejlesztéssel lehet hosszútávon fenntartani és biztosítani, nem csak a kéményseprés, de véleményünk szerint valamennyi közszolgáltatás esetében!Mindezekről, a pénteki napon, írásban tájékoztattuk az érintett cég, a FŐKÉTÜSZ Kft. ügyvezetőjét és a BVH Holding Zrt. elnök-vezérigazgatóját, Egry Attilát is.
A fővárosi közszolgáltatásban érintett érdekvédelmi szervezeteket pedig arra kérjük és bátorítjuk, hogy ne csak támogassák bérköveteléseinket, hanem csatlakozzanak is a kezdeményezésünkhöz.

     Kiadó: Kéményseprők Országos Szakszervezete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.