2018. január 29., hétfő 15:25

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye
    Budapest, 2018. január 29., hétfő (OS) - Az LMP benyújtja az Országgyűlésnek a Független Diákparlament 12 pontját -

    Az LMP fontosnak tartja, hogy az Országgyűlés karolja fel a Független Diákparlament törekvéseit. Olyan határozati javaslatot nyújtunk be, amelynek elfogadásával az Országgyűlés kinyilvánítja, hogy a határozati javaslatban foglalt 12 pont szándékának megfelelően indul el az oktatási rendszer átalakítása.

A Független Diákparlament 12 pontja többek között a kritikus gondolkodásra és felelős állampolgárságra nevelésről, a diákok és pedagógusok terheinek csökkentéséről, diákok tanulásának támogatásáról és a felsőoktatási kapuk megnyitásáról szól.

Az LMP egyetért a diákok követeléseivel. Mi abban hiszünk, hogy ha a diákok egy csoportja megszervezi magát és számon kéri a kormányt, akkor az Országgyűlésnek igenis foglalkoznia kell a felvetésekkel. Egy normálisan működő demokráciában ez teljesen magától értetődő folyamat lenne. Az LMP ennek szellemében nyújtja be határozati javaslatát.

Apostol Klaudia,
a Lehet Más a Jövő társelnöke

Kanász-Nagy Máté,
az LMP szóvivője

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.