2018. január 31., szerda 14:52

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - Liberálisok: Orbán Viktor adjon választ arra, hogy milyen megállapodást kötött Pecinával!

    Orbán Viktor bécsi tárgyalásainak nincs ismert kézzel fogható eredménye. A Liberálisok attól tartanak, hogy a látogatás igazi célja nem is az osztrák kormánnyal folytatott tárgyalás volt, hanem részben a választási kampánnyal, részben pedig egy eltitkolt találkozóval függ össze.

Orbán Viktor nagy örömmel üdvözölte az új osztrák kormány megalakulását. Az osztrákok ezt azzal viszonozták, hogy javasolták a külföldi, köztük a magyar munkavállalók családi pótlékának megkurtítását, majd az Európai Bíróságnál megtámadták a Paks 2 nukleáris erőmű bizottsági jóváhagyását. Ezen túl is bőven akad probléma a két ország között, mint az EU hétéves költségvetési kerete kapcsán az osztrákok szűkítő álláspontja, a folyamatos határellenőrzések vagy az osztrák rendőrség zaklató fellépése a magyar autósokkal szemben. Ezekről a kérdésekről nem sok szó esett a találkozón. Orbán Viktor meglepetésre ezeket európai problémáknak nevezte, és azt várja, hogy az általa ostorozott brüsszeli bürokraták vagy az Európai Bíróság tegyen igazságot. Még a migráció kérdésében is érzékelhető volt az eltérés a magyar és az osztrák álláspont között.

     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.