2018. január 31., szerda 15:22

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): Már az MNB is a választási osztogatást követő leállásra készül

Növekvő államadósság, eltapsolt EU-s támogatások, elveszett versenyképesség – romokat hagy maga után a Fidesz     

A kormány választási megfontolásokból trükközik a gazdasággal, amelynek súlyos következményei lesznek az elkövetkező néhány évben is. A Monetáris Tanács közleménye már ennek a beismerését vetíti előre, fontos figyelmeztetésként a választópolgárok számára a Fidesz tényleges teljesítményét illetően.

A Monetáris Tanács a január 30-i üléséről szóló közleményében, talán a szándékuk ellenére, a valóság beismerését mutató óvatos mondatokat helyezett el: "A Monetáris Tanács szerint a GDP bővülése 2017-et követően 2018-ban is megközelíti a 4 százalékot, majd az aktuális előrejelzés feltevései mellett 2019-től lassul. A növekedéshez nagyban hozzájárulnak az MNB és a Kormány növekedésösztönző programjai."
Gazdasági növekedésben messze lemaradtunk Szlovákia és Lengyelország mögött, utolért minket Románia, és még az a viszonylagos prosperitás, amit érezhetünk is az eladósodáson és az őrült ütemben a választások előtt elégetett Európai Uniós támogatásokon alapszik.

A meghirdetett államadósság elleni küzdelem ellenére az elmúlt 8 évben a kormány nem, hogy nem csökkentette, de a kedvező világgazdasági helyzet ellenére növelte az államadósságot. A nominális növekedés mellett az adósságrátában látható enyhe csökkenés is csak egy hazugságon, egy könyvelési trükkön alapszik.
    
     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.