2018. január 31., szerda 15:41

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - LMP: Felszólítjuk a kormányt Magyarország energiafüggőségének csökkentésére -

    A lengyel és az amerikai külügyminiszter legutóbbi közös sajtótájékoztatóján elítélte az Északi Áramlat 2 gázvezeték kiépítését, amelyen keresztül orosz gázt juttatnának el Európába, mert az Vlagyimir Putyin politikai befolyásszerző céljait szolgálja. Az LMP egyetért a lengyel külügyminisztérium álláspontjával.

Az LMP álláspontja szerint a gázellátás tekintetében is minden szinten meg kell akadályozni, hogy a putyini Oroszország befolyásszerző tevékenysége erősödjön Közép-Kelet Európában, különösen Magyarországon. A jelenlegi magyar kormány már így is totális hűbéri viszonyba került a moszkvai vezetéssel, pedig illiberális szövetségese, a mostani lengyel kormány is egyértelműen látja: Oroszország jelenlegi politikai vezetése veszélyt jelent a térség országainak szuverenitására, nemzeti függetlenségére.

A jelenlegi miniszterelnök 2016-ban még a kormány egyik legnagyobb politikai teljesítményének nevezte a rezsicsökkentést, miközben a jelentősen csökkenő világpiaci ár ellenére továbbra is a drága orosz gázzal fűtenek a magyar emberek. Az LMP álláspontja szerint Orbán Viktor szövetségi politikájával egyedül a fideszes oligarchák járnak jól, a magyar emberek pedig egyre többet fizetnek ezért.

     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.