2018. január 31., szerda 16:54

A Földművelésügyi Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - Erdőpedagógiai nap a Scheiber Sándor Iskolában.

    Magyarország erdei számos kincset rejtenek, az erdők értéke pedig felbecsülhetetlen - mondta Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium parlamenti államtitkára a budapesti Scheiber Sándor Gimnázium és Általános Iskolában.

Az államtitkár elmondta, hazánk erdőterülete meghaladja a 2 millió hektárt. A Földművelésügyi Minisztérium célja, hogy minél többen megszeressék az erdeinket és minél többen látogassanak el oda - tette hozzá. Nagy István hangsúlyozta, a Scheiber Sándor iskola kis diákjai szerencsések, hiszen ők az elsők, akik részt vehettek a "Bevisszük az erdőt a suliba - Egy nap az erdészetekkel" oktatási programban.

Heisler András a Magyar Zsidó Hitközségek Szövetségének (MAZSIHISZ) elnöke emlékeztetett, két évezreddel ezelőtt a zsidók mezőgazdaságból éltek, ezért még a Tóra is szabályozta a mezőgazdasággal kapcsolatos tevékenységeket. Kitért arra, hogy a Tóra a termőföld ciklikus pihentetésére vonatkozó előírásokkal környezettudatosságra nevelte a zsidókat. Heisler András arról is beszélt, hogy a törvény szerint zsidó ember gyümölcsfát nem vághatott ki, sőt, az ültetés első éveiben a termést sem fogyaszthatták el, azaz ebben a – természet iránt megnyilvánuló – mérhetetlen tiszteletben gyökerezik a Tu Bisvát ünnepe.


     Kiadó: Földművelésügyi Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.