2018. január 31., szerda 17:17

Az Érdekvédelmi Tanácsadók Országos Szövetsége közleménye
    Budapest, 2018. január 31., szerda (OS) - Az "L. Teréziáknak menni kell!" Új szokás az önkormányzatoknál a meghatározott idejű lakásszerződés kötése. Kétségtelen "előnye", hogyha eljön a lejárat napja, a bennlakókat, kortól, nemtől, vallástól függetlenül ki lehet költöztetni. Még akkor is, ha nem volt lakbér-, és közüzemtartozásuk!

    Ezzel a technikával fokozható a bérlakásban élők létbizonytalansága, hisz akkor is földönfutókká válnak ezek a családok, ha normálisan élnek, nem zavarták szomszédjaikat italozással, verekedéssel, ha rendesen fizetik a rezsijüket, és nem mulasztanak gyermekeik az óvodából, iskolából.
Mi lehet ennek az embertelen eljárásnak az oka? A profi interjúalanyok egy tucat válasz közül választhatnak, és bele is nyomják a sajtó, meg rajtuk keresztül az őket megválasztó állampolgárok arcába…
Arról viszont nem beszélnek arról, hogy a 3-4 millió szegény sorsú állampolgárnak kellene szociális lakáslehetőség, helyette azt kínálják: hogy 1-2 millióért újítsa fel a lakásnak kinevezett borzadályt, fizessen piaci lakbért, Ha eladósodik, akkor pedig nem a segítséget kínálják neki, hanem a sunyi kilakoltatási határozatot, amit felhasználás előtt még egy kicsit fiókban pihentetnek is, mert így el lehet mondani: "humánusak vagyunk"…
S mindezt a rendszerváltoztatásnak nevezett politikai-gazdasági fordulat harmincadik évében.

     Kiadó: Érdekvédelmi Tanácsadók Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.