2018. február 1., csütörtök 09:45

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) -

    Pataki Márton (Együtt): Mikor meneszti Tarlós a BKK vezérigazgatóját? 4. rész

A Közbeszerzési Döntőbizottság után a NAIH is elmarasztalta a céget a botrányos online értékesítési rendszer miatt

Pataki Márton, az Együtt budapesti elnöke szerint mára bebizonyosodott, hogy a teljes mértékben a kritikusoknak volt igazuk, a BKK online értékesítési rendszere koncepciójában elhibázott, kivitelezésében gagyi, üzletileg a BKK számára hátrányos volt, a létrehozása során pedig minden elképzelhető jogszabályt megsértettek.

Egyetértve Dabóczi Kálmánnal abban, hogy a mindenkori kormányzatot rá kell szorítani, hogy a hatalmát valóban a közjó érdekében használja és ne egy szűk csoport gazdasági érdekei mentén, az Együtt ismételten felszólítja Tarlós Istvánt a BKK vezérigazgatójának menesztésére.

Az Index értesülése szerint a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság lezárta a Budapesti Közlekedési Központ tavaly júliusban indított, egy hét alatt megbukott online jegyértékesítési rendszerével kapcsolatos vizsgálatot, és az adatvédelmi előírások megsértése miatt 10 millió forint bírságot szabott ki a társaságra.

Tarlós István fél éve próbálja eltussolni a rendszer körüli botrányt, a főpolgármester által elrendelt, néhány nap alatt lezárandó vizsgálatról ennyi ideje nincs hír.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.