2018. február 1., csütörtök 09:45

Az Együtt - a Korszakváltók Pártja közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) -

Más vizsgálatok azonban már lezárultak:

1.     A Dabóczi Kálmán által veszélyes bűnözőként bemutatott és feljelentett, BKK etikus hekkerként elhíresült, a rendőrség által hajnalban előállított fiatalembert az ügyészség közérdekű bejelentőnek minősítette, és megszüntette a vele szemben indított eljárást.

2.     A Közbeszerzési Döntőbizottság megállapította, hogy a T-Systems közbeszerzési eljárás nélküli megbízásával a BKK megsértette a közbeszerzési törvény előírásait, és ezért 150 millió forintos bírságot szabott ki a cégre.

3.     A BKK felügyelőbizottságának elnöke, Papcsák Ferenc, egykori Fideszes országgyűlési képviselő és polgármester levélben jelezte a főpolgármesternek, Dabóczi Kálmán nem az igazgatóság által megszavazott szerződést írta alá a T-Systems-szel, hanem egy az utóbbi számára kedvezőbbet.

Mára bebizonyosodott, hogy a teljes mértékben a kritikusoknak volt igazuk, a BKK online értékesítési rendszere koncepciójában elhibázott, kivitelezésében gagyi, üzletileg a BKK számára hátrányos volt, a létrehozása során pedig minden elképzelhető jogszabályt megsértettek. Teljesen érthetetlen, hogy egy ilyen mértékű szakmai és erkölcsi megsemmisülés után milyen megfontolások alapján tarthatja meg Tarlós István a BKK vezérigazgatóját a pozíciójában.

Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja