2018. február 1., csütörtök 11:54

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - Liberálisok: A Fidesz szétverte a magyar köztársaságot

    Hetvenkét évvel ezelőtt fogadta el a magyar nemzetgyűlés, hogy Magyarország államformája a királyság után köztársaság legyen, 2005-ben pedig a Köztársaság emléknapjává nyilvánította az Országgyűlés február elsejét. Magyarország azonban csak valaha volt köztársaság; a Fidesz a Nemzeti Együttműködés Rendszerével megfosztotta a társadalmat mindattól, amit elődeink kötelező elvként megfogalmaztak. Az Orbán-kormány szembefordult a rendszerváltás eszményével, és az elmúlt nyolc évben lebontotta a népszuverenitáson alapuló demokratikus magyar köztársaságot, hogy helyette illiberális államot építsen.

A Fidesz nem csak az ország nevéből száműzte a köztársaságot, hanem a rendszerváltás idején közmegegyezéssel született alkotmányt is szétverte. Helyette olyan alaptörvényt hozott létre, amely nem élvezi a magyar társadalom széleskörű támogatását, és nem biztosítja az egyenlőséget minden állampolgár számára. A Fidesz az ország és a nemzet egységét kifejező államfői pozíciót korábbi alelnökének és frakcióvezetőjének adta, aki képtelen pártatlanul képviselni a magyar embereket. A kormánypárt mindeközben saját igényei szerint módosította a választási törvényt, és antidemokratikus eszközökkel próbálja meg ellehetetleníteni az ellenzékét.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.