2018. február 1., csütörtök 13:12

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - Közlemény a zsidó temetők felújításának támogatására kiírt programról

    A felhívás keretében legfeljebb 20 millió forint igényelhető temetőnként. A támogatás 100%-os előleg formájában kerül biztosításra. A támogatási igények benyújtási határideje: 2018. április 13.

A temetők helyreállításának célja mellett nagy hangsúlyt kap a zsidó kulturális örökség megismertetése, és minél szélesebb társadalmi részvétel a temetőrekonstrukcióban. Így előnyben részesül az a pályázó, amely közfoglalkoztatottakat von be a támogatott tevékenységek megvalósításába, valamint az a kérelmező, amely vállalja, hogy fogadó szervezetként közreműködik iskolai közösségi szolgálat program kidolgozásában és megvalósításában. Szintén előnyben részesülnek azok a kérelmezők, amelyek védnökséget vállalnak a felújításra kerülő temető felett vagy védnökséget szerveznek, illetve azok, amelyek a Felhívás 1. melléklete szerinti prioritáslistán szereplő temető felújítását kívánják megvalósítani.  

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.