2018. február 1., csütörtök 19:13

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 1., csütörtök (OS) - A FILMTESZT EDDIG MINDENT VITT

    A Nagy Magyar Filmteszt első fordulójának sikere jól igazolja, hogy a magyar filmek egyre népszerűbbek a középiskolások körében is, sokan közülük alaposan ismerik a hazai filmalkotásokat.
A február végi döntő valódi izgalmakat tartogat: a helyszínen, a budapesti Akvárium klubban, közönség előtt kell a legrátermettebbeknek bizonyítani filmes tudásukat. A Nagy Magyar Filmteszt második, személyes jelenlétet igénylő fordulójában továbbra is magyar filmekkel kapcsolatos kérdésekre kell majd választ adni – s itt, a középdöntőben derül ki, hogy melyik a legjobb 24 versenyző, akik majd egy látványos döntőben tesztelhetik tudásukat. A játékmester a színészként és filmrendezőként is ismert Szabó Simon lesz.

A döntők során változatos programokkal, sztárvendégekkel, a filmes szakma kiválóságaival találkozhatnak a résztvevők. Az egész délutános, színes program fókuszában is természetesen a magyar film és a filmkészítés áll. A résztvevők találkozhatnak az ismert hazai filmszínészek mellett a legmenőbb mai magyar vloggerekkel – Simonffy Peti, Radics Peti, CultureGeeks, Ungdani, BroadTest személyében, továbbá bepillanthatnak akár a maszk készítés vagy a kaszkadőrök kulisszái mögé. Filmes sulik várják az érdeklődőket, valamint érdekes beszélgetések, többek között a szerzői jogokról. Az eredményhirdetést követően a játékosok megnézhetik az egyik legújabb magyar filmet.

     Kiadó: Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.