2018. február 2., péntek 09:23

A Legfőbb Ügyészség közleménye
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - Dr. Polt Péter legfőbb ügyész meghívására január utolsó két napján hazánkba látogatott a Franz Plöchl osztrák legfőbb ügyész vezette három fős delegációA látogatás során véleményt cseréltek a két országban lezajló jogszabályi változásokról és ezeknek az ügyészi munkára gyakorolt hatásáról. A magyar legfőbb ügyész tájékoztatást adott a büntető- és a magánjogi kódexek már hatályba lépett és a közeljövőben hatályba lépő változásairól, külön kiemelve a korrupciós cselekményekre vonatkozó jogszabálymódosításokat.Szó esett a magyar igazságszolgáltatásban 2018. január 1-jétől életbe lépett elektronikus ügyintézés első tapasztalatiról is.

    A felek megállapították, hogy a két ország ügyészi szervezete nagyon hasonló kihívásokkal néz szembe, továbbá a joggyakorlatukat kölcsönösen orientálják az Emberi Jogok Európai Bíróságának döntései.
A határ menti kapcsolatok folytatása és elmélyítése érdekében Franz Plöchl és küldöttsége Győrben megbeszélést folytatott a győri fellebbviteli főügyésszel, a Győr-Moson-Sopron megyei főügyésszel és a Vas megyei főügyésszel is.

     Kiadó: Legfőbb Ügyészség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.