2018. február 2., péntek 10:02

A Miniszterelnökség közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - Galamb Józsefre a Ford T-modell atyjára emlékeztek Makón

    A Kormány 5 millió forint támogatást biztosít a hajdani Ford lerakat homlokzatának, a Ford autómodell falfestmények restaurálására, ezzel is tisztelettel adózva a város híres szülöttének.

A szegény református családba született Galamb József Makóról indult a világhírnév felé. Mérnök, konstruktőr, a Ford Motor Company tervezője, a Ford T-modell egyik megalkotója volt. Az ő nevéhez is fűződik a Fordson traktor kifejlesztése, amely az első sorozatgyártású, elsősorban nőknek szánt mezőgazdasági gép volt.

Elősegítette, hogy szülővárosában egy Ford autókat, traktorokat, alkatrészeket forgalmazó családi cég jöhessen létre, majd Békéscsabán a nagy keresetre való tekintettel egy lerakat is működött. Szociális érzékenységét dicséri az, hogy ösztöndíjat alapított olyan makói, szegény sorsú diákoknak, akik felső ipari iskolában kívántak tanulni.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.