2018. február 2., péntek 15:34

Az Együtt - a Korszakváltók Pártjának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) -

    Spät Judit (Együtt): Lesz pénz ingyenes oltásra, vagy Balog Zoltánt csak a győzelmi jelentésig érdekelte a bárányhimlő?
 
Spät Judit, az Együtt politikusa felháborítónak tartja, hogy az őszi győzelmi jelentés óta nem történt semmi a bárányhimlő oltás ingyenessé tételével. Tavaly jelentette be a kormány, hogy a bárányhimlő elleni szérumot is ingyenessé tennék, de nem világos, hogy adott-e megfelelő forrást a kormány az egészségügynek erre a célra, vagy ismét csak addig volt fontos a téma, amíg kormányzati propagandára használták.

 A Fidesz kormány ismét beígért egy intézkedést, a Nemzeti Immunizációs Programot, csak éppen az nem ismert, biztosított-e hozzá forrást. A hónapokkal ezelőtt beígért programról azóta sincs semmi hír, ezért csak annyi tűnik bizonyosnak, hogy a jelenleg 15 és 18 hónapos csecsemők családjának maguknak kell fizetni, ha ezt az oltást is beadatnák - írta meg a Magyar Nemzet.

Spät Judit, az Együtt politikusa írásbeli kérdéssel fordul Balog Zoltán miniszterhez:  tájékoztatást  kér arról, hogy biztosítottak-e a források az idei költségvetésben a bárányhimlő elleni oltás állami támogatására, valamint mikorra várható a bevezetés dátuma. Korábban beszéltek arról is, hogy az agyhártyagyulladást okozó meningitis B elleni oltást is támogatnák a veszélyeztetett csoportok számára, de konkrétumot erről sem mondtak azóta se.

     Kiadó: Együtt - a Korszakváltók Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.