2018. február 2., péntek 16:21

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. február 2., péntek (OS) - Liberálisok: az Orbán-kormány úgy viselkedik, mint egy éretlen kamasz

    A Liberálisok megdöbbenéssel figyelik az újabb kormányzati ámokfutást az ENSZ migrációs jelentésének tervezetével kapcsolatban. Mindez része annak a visszataszító morális pánikkeltésnek, ami a menekültügy kapcsán már évek óta zajlik Magyarországon, és ami a választásokhoz közeledve már-már elviselhetetlen hisztériává fokozódik.

A kormányzati szereplők, Szijjártó Péter, Lázár János a tervezet szövegének manipulatív félreértelmezésére hivatkozva azzal fenyegetőznek, hogy Magyarország kivonul az ENSZ migrációs jelentésének tárgyalásáról. Ez a fenyegetés önmagában természetesen nem rendít meg senkit, mert nem hiszik, hogy erre ténylegesen sor kerül.

Ráadásul, ha a magyar kormány valóban kivonul a tárgyalásokról, ahogy ezt korábban az Egyesült Államok is megtette, akkor valószínűleg könnyebb lesz elfogadni a jelentés minden más résztvevő által vállalható szövegét. A magyar kormány viszont elesik attól a lehetőségtől, hogy ezt a dokumentumot bármilyen mértékben befolyásolni tudja. A magyar reakciót éretlen, hepciáskodó kamasz viselkedésének tartják, ezen persze már sem mi, sem a külföldi partnerek nem lepődnek meg, mert Magyarország külpolitikája már évekkel korábban elveszítette a komolyan vehetőségét.
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.



Forrás: OS Országos Sajtószolgálat

MTI  © Minden jog fenntartva.